Bästa skönhetstipsen för kvinnan över 40

Bästa skönhetstipsen för kvinnan över 40

Dagens kvinnor som passerat 40 är moderna och har koll, är mer angelägna än någonsin tidigare att ge en bra bild av sig själva utan att för den delen behöva kämpa för att se yngre ut. Här kommer några grundläggande tips på hur du håller dig naturligt ung och fräsch genom dagliga sunda rutiner.

Att äta rätt och hälsosamt, få i sig vitaminer, träna regelbundet,  låta bli rökning och för mycket alkohol samt att sova ordentligt är grundläggande rutiner för att bevara ungdomligheten. Men för dem som vill ha pricken över i kommer här ytterligare några tips för att leverera skönhet till max!

1. Less is more

Let´s face it, när vi närmar oss 40-års strecket och däröver har vi fått fina linjer i ansiktet eftersom vi levt livet till fullo. Det är vackert, skrattrynkor är bland det härligaste man kan ha! Vi kanske inte vill förstärka dessa dock, vi vill ju inte se äldre ut än nödvändigt. Skippa därför puder som har en tendens att lägga sig i dessa fina linjer utan välj en flytande foundation. Om du har torr hy, välj en som innehåller lite olja för att ta hand om den, har du däremot en fetare hy (yes! rynkorna kommer att hålla sig borta lite längre!) välj en matt variant.
Foundation skall ha samma ton som din naturliga hudton så se till att välja rätt eller be om hjälp i butiken. Applicera lite cremérouge för att få upp lite rosighet och matcha gärna med ett krämigare läppstift.

 

2. Din skönhetssömn

Det mest grundläggande (och billigaste) tipset är att skönhetssömnen. Vi behöver minimum 7 timmars sömn varje natt, helst 8 så om det är möjligt är det bland de bästa tipsen vi kan ge.

 

3. Rengöring

Rengöring är A och O för att din hy skall må bra. När vi passerar 40 så minskar cellproduktionen, vår hys elasticitet minskar. Det är viktigare än någonsin med bra hudvård och vi måste tänka mer på vad vi stoppar i oss men också ge huden hjälp utifrån med hjälp av mer effektiva krämer och rengöringar. Glöm inte serumet. Det bästa är att någon gång i bland unna sig en ansiktsbehandling på salong och få experthjälp vid val av produkter. Rengöringen är viktig då vi förbereder vår hy för att ta emot de ingredienser som finns i våra krämer. I rengöring ingår utöver en bra rengöring anpassad till mogen hy också ett ansiktsvatten innan eventuellt serum och ansiktskräm. Efter rengöring har vi rubbat pH-värdet i vår hy och behöver återställa detta så snart som möjligt så att huden är redo att ta emot alla vitaminer i vår kräm.

När du har tid och möjlighet (minst en – två gånger i veckan) är det dags för peeling och ansiktsmask.

 

4. Rätt klänning

Man pratar om att bära kläder för sin ålder, och visst har det en poäng. Bra att tänka på är att välja en stilren, klassisk klänning snarare än den allra trendigaste, titta två gånger i spegeln om den verkligen är för dig. Fundera på skärningen och urringningen – är det du. Mjuka neutrala färger är bra, khaki, marinblått, grått eller svart är bra färger. Vill du ha färg så välj en scarf eller annan accessoar i färg. På så vis håller klänningen längre och du kan göra den vass genom det du adderar.

 

4. Håret

Vem är du? Snyggast är om du matchar håret med din personlighet och livsstil. En kortare frisyr är så cool – våga klipp till! EN bon eller pixie?

 

5. Motion

Hitta den träning so passar dig. Det behöver inte vara en mil i löprundan varje kväll, hitt det som funkar för dig och som du kan göra regelbundet. Hellre tre pass i veckan á 30 minuter än ett pass i veckan på en timme. Låg- eller högintensiv beror på vad som passar dig och vilket du tycker mest om att göra. Det handlar om att skapa en bra rutin som funkar!

 

42-17082582