Attityd till livet...

 

Attityd, synsätt, ståndpunkt, inställning till livet och hur vi väljer att leva är unika för varje individ. Tillsammans skapar varje unika individ ett samhälle i relation till varandra oavsett vare sig vi vill eller inte vilket innebär att vi måste samleva med alla våra medmänniskor – eller hur?

Hur vi väljer att gå tillväga ser garanterat olika ut, vi möter kanske på vägen människor som ser på livet med samma synsätt men som kanske har andra premisser, motiv eller målsättningar. Vi möter individer som ser på allt ur raka motsatsen till dig och hur gör vi för att leva ihop med individer vi inte håller med i olika frågor?

Tydligt är ju att vi människor, individer, personer idag inte lyckas så bra i många fall och en känsla många går runt med är att det bara går utför. Mer krig, fattigdom, sjukdomar och att vi inte mår bra. Frågan är då – Ska vi stå och se allt förfalla eller ska vi agera? Du, jag, han eller hon på egen hand eller kanske inte ens ihop kommer kunna stoppa stora världs strategier som krig, svält och sjukdomar men vi kan välja med vilken attityd vi väljer att leva vårt liv och vi kan välja hur vi bemöter varandra.

Vilken attityd har du? Vi börjar med dig, vad går du och funderar på som du verkligen vill genomföra, något du drömmer om? Du kommer alltid att stå i centrum för dina handlingar och innan du granskar dig själv, ditt agerande och ställer dig frågan varför du gör på ett visst sätt så kommer du inte att kunna påverka, hjälpa eller vara en förebild för andra individer eller för dig själv.

Jag var på ett event genom Vemma förra veckan och fick där förmånen att lyssna på Mikael Andersson vilket jag är oerhört tacksam över och jag tror att vi alla borde ta oss tiden att lyssna på denna magiska man. Mikael pratade mycket om Tankens kraft och att välja rätt inställning och rätt attityd till att varje dag möta vardagen och dem möjligheter respektive motgångar den kommer at bjuda på. Mikael pratade om det moraliska modet, modet att vara annorlunda, att göra annorlunda, modet att våga bryta mönster och skapa din egen väg, modet att oavsett om hela världen runt dig säger att “- det där ska du inte göra” eller “- det där kommer aldrig att lyckas” trotsa det och tro på dig själv. Till saken hör det, för er som inte ännu haft förmånen att träffa eller lyssna på Mikael, att han föddes utan armar eller ben och hans liv dömdes ut av läkare.

Mikael har satt ett märke i mig, och jag tror att han gör det i alla han möter, i att det finns inget som är omöjligt.Tankens kraft gör dig stark nog att göra det omöjliga möjligt! Mikael gav mig så mycket inre styrka i framför allt en fråga jag tampats med länge – att ha modet att våga stå ut, att vara annorlunda. Följande citat tar jag för evigt med mig och jag hoppas även att du gör det…

” Jag är hellre unik än normal”

 Detta innebär inte att vi måste göra stordåd som sätter avtryck inför hela vår omvärld utan det handlar om att Du vågar ställa dig själv de frågorna som ger dig kraften att göra dina drömmar och mål till verklighet. Att känna dig stark i den Du är.

Med vilken Attityd väljer Du att möta livet med?