Bästa apparna för Futsalfantasten!

Bästa apparna för Futsalfantasten!

Det finns en app för allting nuförtiden, allt från casino spel till företagsappar. Det är då inte heller konstigt att det dykt upp en mängd olika appar för futsal. Det finns till och med träningsappar för Futsaltränare, där man kan göra iordning strategier med ens mobil.

Futsalappar kan användas för en mängd olika syften. Bland annat så kan de erbjuda väsentlig information om de senaste matcherna, statistik för de olika lagen och i vissa fall kan du också se matcherna live direkt på mobilen.

Håll dig uppdaterad med Futsalmagasinet

En app som alla fansen måste ha är såklart en svensk sådan. Futsal är inte direkt en superstor sport i Sverige, men den växer konstant. Det är också därför Futsalmagasinet valt att utveckla sin egen smartphoneapp. Precis som i våra större tidningar så finns det kontinuerlig rapportering om Futsal.

2017 så släppte de en ny applikation som tog det här till en lite modernare plattform. Från att behöva bläddra sig igenom en hemsida så kan du nu istället sitta och läsa direkt på telefonen. Appen erbjuder också pushnotiser och annat viktigt för att låta dig följa precis det som du finner intressant. Den finns tillgänglig för både Android och iPhone, helt kostnadsfritt såklart.

Missa ingenting med SFL Live

Om man är intresserad av Futsal så vill man såklart kunna se matcherna också. Som tur är så har Svenska Futsalligan en officiell app för just detta. Den heter SFL Live och kan användas för att hålla dig uppdaterad kring nyheter, men också för att streama alla matcherna. Då kan du se alla futsalmatcher live direkt på mobilen. Det här ger dig också bättre insyn i spelartaktiker ifall du tänkt ta en tränarutbildning för Futsal, eftersom du måste vara medveten om spelsystemen och hur sporten fungerar.

Du kan också följa livescore om du inte har möjlighet att följa matchen direkt när den spelas. Utöver det så finns även höjdpunkter från matcherna och du kan även få pushnotiser med de senaste nyheterna och resultaten. Spelscheman finns det också ifall du vill se vilka aktuella matcher som kommer att spelas kommande dagarna. Så det är verkligen en helhetslösning för futsalälskaren. Appen blir kontinuerligt uppdaterad och det är enkelt att använda det väldigt enkla gränssnittet som de kör med.

Följ landslaget med Gameday – Futsal

Den minsta av apparna i listan är definitivt Gameday – Futsal. Det är en app som utvecklats av Gamedayworld, samma företag som bland annat ligger bakom appen för handbollslaget LUGI. De har även fått äran att utveckla den officiella appen för Futsallandslagen. Här finns mängder med officiell information som är intressant för alla futsalfans.

Du kommer bland annat kunna uppdatera dig runt statistik från tidigare matcher, aktuella trupper och även läsa de senaste nyheterna. Du kommer även kunna ta del av intervjuer som gjorts med spelarna och följa matcherna genom livescore. Till stor del påminner den om ett mellanting mellan SFL Live och Futsalmagasinet. Du har däremot ingen streamingfunktion i denna, så du kan inte följa matcherna i HD.

ADVERTORIAL