Cafévandring i Stockholm

Cafévandring i Stockholm
Advertorial

En höstsolig eftermiddag i stan

 

Hösten börjar närma sig, så många av uteserveringarna stänger snart igen. Dock är det många gånger mysigare att gå in på ett café när höstrusket är i full gång utanför! Ta en kopp te eller en god kaffe och kaka. I Stockholm finns det en mängd olika caféer som är väl värda att besöka.

Wienercaféet Anno 1904 hittar du på Biblioteksgatan och detta är en riktig konditoriklassiker. Du hittar franskt bröd blandat med traditionella bakelser. Caféet har haft öppet ända sedan 1904 och inspirationen kommer från både Paris och Wien. En ordentlig renovering gjordes 2013, men den härliga sekelsskifteskänslan finns kvar!

Mellqvist Kaffebar, i Vasastan, passar dig som älskar kaffe! Detta är en kaffebar, modell större och det finns riktigt gott kaffe här! Så även om du gillar att sitta framför datorn och spela på nya casinon med eget kaffe, så är det inte fel att ta sig hit nån gång då och då, för att testa annat!

Stans största bullar hittar du på Saturnus, som ligger på Eriksbergsgatan, ett par kvarter bort från Stureplan. Här möts det typiskt svenska, med det franska och du kan frossa i riktigt gigantiska bullar här!

Café Rival på Södermalm är ett café som lockar både kompisgäng och den som vill ta med sig laptoppen för att jobba lite, eller kanske spela Black Jack Online. Detta café har en livlig stämning, men en mysig känsla och det finns det mesta du kan tänka dig i fika väg så väl som sallader, smörgåsar och annat.

På Kungsholmen finns Bageriet Bulleboden med ekologiska bakverk och här har denna vart sedan 1920-talet. Njut av goda saker på plats, eller ta med dig något hem!

Om du vill fika och samtidigt göra en god gärning så ska du ta dig till Grillska Huset, som är Stadsmissionens egna café. Det ligger i Gamla stan och här finns det både lunch och fika för den som vill ha och det till humana priser!

Vetekatten

På Kungsgatan hittar ni Vetekatten som har legat här ända sedan detta bageri och konditori startades 1928 av Ester Nordhammar. Ester skapade ett konditori som var inrett som en prästgård och serverade fikabröd av högsta kvalitet. På den tiden var det bara kvinnor som jobbade här. Idag bakas det fortfarande bröd och kakor här och du kan sitta och äta och dricka i en fin miljö eller så köper du med dig ditt fika hem.

Chokladkoppen ligger på Stortorget, i Gamla Stan. Detta är ett riktigt mysigt café som ligger placerat i ett 1500-tals hus. En gång i tiden ägdes huset av skinnaren Hans Seyfridzt, och det gör att huset kallas för Seyfridtzska huset. Utöver god varm choklad att dricka finns här även fikabröd, mängder av goda bakverk, smörgåsar samt mat för både lunch och middag!

Detta var bara ett axplock av alla caféer som finns att besöka Stockholm, kanske du har en alldeles egen favorit? Om inte, så kanske du med hjälp av vår lista kan hitta en som du föredrar framför andra.