Dags att rensa i badrumsskåpet?

Dags att rensa i badrumsskåpet?

makeup

Makeup har, precis som mat, ett utgångsdatum. Bakterier växer i produkterna och det vill vi inte ha i ansiktet – det kan leda till utslag och i värsta fall till infektioner.

Ingen koll på när du öppnade burken? Köp små vita klistermärken på närmaste ställe där du kan köpa skrivmateriel. Fäst på burken och skriv vilket år och vilken månad du öppnar den eller, varför inte skriva det datum då du borde kasta burken?

Om något börjar lukta konstigt – kasta! Det värsta är att de produkter som innehåller parfymer döljer dofterna så försök köpa så naturliga produkter som möjligt utan parfym.

Produkterna håller olika länge beroende på hur du hanterar dem. Använd spatel om du har en burk, använd rena penslar om du använder produkter och i så fall, peta upp så mycket som du behöver med baksidan på penseln eller med en spatel för att inte dubbeldoppa! Om du doppar en pensel i en burk, applicerar på huden och sedan dubbeldoppar för du ner bakterier i din burk. Vässa alltid dina olika pennor innan användning.

Om du tar hand om dina produkter och ser till att minimera riskerna att få bakterier i dem håller de lite längre, ibland lite längre än vad som står på burken här kommer några riktlinjer:

Makeup
Concealer – 1 år
Foundation – 1 år
Puder – 2 år
Puderrouge – 2 år
Krämrouge – 1 år
Bronzer – 2 år
Kajalpenna – 2 år
Liquid Eyeliner – 3 månader
Ögonskugga – 2 år
Krämögonskugga – 1 år
Mascara – 3 månader
Brynskugga eller penna – 2 år
Läppstift – 2 år
Lip Gloss – 1 ½ -2 år
Läppenna – upp till 3 år
Nagellack – 2 år

Hudvårdsprodukter
Cleanser – 1 år
Återfuktning – 1 år
Ögonkräm – 1 år
Solskydd – 1 år
Makeup Primer – 6 månader-1 år
Lip Balm – 1 år
Rengöring – 6-9 månader
Ansiktsmasker – 6 månader-1 år

 

 

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *