DIG OCH INGEN ANNAN- REALITY CHECK

DIG OCH INGEN ANNAN- REALITY CHECK

Vad är det som skapar träningshysteri, mathets och självförakt för att man inte känner att man passar in i idealet- framför allt vem bestämmer idealet? 

Hälsa är något som varit på tapeten länge, det är superbra och med risk att låta som Tony Irwing så meeeeen… 

Ifrågasättningen kommer från vad som anses hälsa? Är det hälsa att låta kroppen gå på sparlåga för att nå ett resultat som är bundet att försvinna? Är det hälsa att träna 2-3 gånger per dag för att vi ser våra förebilder göra det? Är det hälsa att fler och fler skadar sig på grund av att spegelbilden inte ger den bild mottagaren vill ha? 

Nej- hälsa är:

– välmående

– balans

– lycka

Med så mycket fler faktorer vi själva lägger in. 

Gällande träningens och kostens inverkan i hälsa så är det enkelt.

Skapa mål som är hållbara, använd verktyg som du förstår dig på och är enkla att implementera i din vardag, bygg din hälsa runt dina förutsättningar inte en “fiktiv” människa du ser i en film, reklam eller i en katalog. Dessa individer du ser och skapar din värld runt eller försöker leva upp till:

– ser inte ut så 24/7 365 dagar om året

– kräver en träningsmängd som är extrem

– behöver “misshandla” sin kropp med kost för att minimera kroppsfett och maximera fettförbränning.

– är elitidrottare som investerar hela sitt liv i den sport dem utövar

Att sträva mot en idealbild av dig behöver inte var fel men gör det rätt, låt det ta tid och bygg upp dig så du kan stanna där du vill vara när du når dit och må bra.

Behöver du hjälp att finna din väg finns det fullt med duktiga personlig tränare och kostrådgivare som du kan ta till hjälp- behöver inte kosta massor utan en rådgivning kan räcka med några uppföljningar efter din förmåga och mål. 

Vem som skapar idealet – ja media ihop med dina hjärnspöken.

  
  

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *