Dina makeupborstar

Dina makeupborstar

Behöver tvättas med jämna mellanrum! Vi vet det och det är en självklarhet men handen på hjärtat – hur ofta gör vi det?

Rengöring av dina borstar går egentligen ganska fort, det handlar bara om att faktiskt göra det. Smutsiga borstar odlar bakterier, och det för vi sedan över till våra ansikten, vare sig hygiensikt, hälsosamt eller fräscht för din hy.

Makeupsvampar tvättar vi inte. Dem slänger vi! Vi använder svampar till vår foundation och om det är något bakterier trivs i så är det “blöta produkter” i fuktig miljö (badrum). Släng, släng, släng. De är engångsprodukter! Tycker du att det är slöseri – investera i en bra foundationborste istället som du tvättar efter varje gång.

Du behöver inga särskilda produkter – bara yes diskmedel. Kanske ett balsam någon gång i bland för att hålla dina borstar som är gjorda av äkta hår i trim. Make Up Store har en grym Brush Cleaning Soap som är magisk, gör arbetet snabbt och enkelt om ni vill investera så den kan jag varmt rekommendera.

Var noga med att skölja ur alla tvål- eller diskmedelsrester, kläm ur överflödig vätska och forma dina borstar (håll i hop stråna) och låt torka liggandes. Ställer du dem upp med stråna upp rinner vattnet ner och löser upp lim och träet i skaftet.

Tvätta borstarna på kvällen eller direkt när du använt dem åtminstone två gånger i veckan, de borstar du använt till “blöta produkter” såsom foundation och concealer helst efter varje användning.

brushes2

brushes

 

 

Bilderna kommer från Pinterest

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *