Hittat din signaturlook?

Hur sminkar du dig? Visst är det kul att leka och testa nya färger och looker, men finns det någon look du alltid kommer tillbaka till? En makeup som du vet att du alltid ser smashing ut i och som fungerar för alla tillfällen?

Om du ännu inte hittat din signaturlook – följ stegen nedan och se om du hittar looken som passar dig bäst:

 

# Finns det något tillfälle du känt dig som allra vackrast?

Tänk på den tid då du känt dig allra snyggast.

Det behöver inte vara ett tillfälle då du haft mycket makeup, det kan vara ett tillfälle då du kanske haft ett par röda läppar eller en enkel eyeliner. Det kan vara ett tillfälle när du haft en mer avskalad look eller kanske gått all in och kört på ett par sotade ögon.

Skärmavbild 2014-11-02 kl. 11.02.35

 

# Tänk på din komfortzon.

Även om du älskar utseendet när någon annan, om du inte känner dig 100% bekväm i samma look så kommer det inte bli din signaturlook. Det betyder inte att du inte kan leka med den förstås men när det handlar om DIN look så ska den vara en som du känner dig vacker i och trivs med. Om det finns något som du trivs i men tycker att det är för mycket till vardags, fundera på om det går att anpassa den? En chockrosa mun kanske kan tonas ner med ett ljusare läppstift, en bred eyeliner kan göras tunnare.

 

# Vad vill du framhäva?

Vill framhäva dina ögon,  välj en look med eyeliner eller en highlighter i inre ögonvrån för att pigga upp dem och få dem att se större ut. Om du har stora läppar i en djärv läppfärg eller mycket lipgloss, koncentrera sig på det och hålla resten av ditt utseende neutralt för balans. Har stora kindben? Betona med lite kontur för att framhäva dem ännu mer.

 

eye1

 

# Hur lång tid vill du spendera varje morgon?

Fundera på hur mycket tid du vill spendera varje dag på din makeup.  Var realistisk. Om du gillar att sova länge kommer du inte att vilja ha en look som tar tjugo minuter att fixa, oavsett hur mycket du älskar den eller hur bra du mår i just den looken. Om du är typen som rusar ut genom dörren är det nog bättre för dig att använda en  färgad fuktkräm, mascara och lätt färgat lipgloss. Om du har några extra minuter, använd dessa för att lägga lite mer fokus på läpparna eller om du hellre vill framhäva ögonen lite extra – använd minuterna där för att lägga en eyeliner eller lite skugga.

 

images-1

 

 

 

Bilder från Pinterest