Laurent Phil till Bumble and bumble

Bumble and bumble, ett varumärke för hårvård och styling har utsett Laurent Phil som sin globale konstnärlige ledare, en nyinrättad roll hos företaget. Utnämningen träder i kraft 1 juli, 2014. Laurent Phil valdes för hans kreativitet och konstnärlighet meddelade Bumble and bumble.

Laurent Phil har  arbetat med Bumble and bumble i 20 år redan så för invigda var det inte överraskande att man valt att tydligare knyta till sig Phil. Som före detta lärling till legendariska ikoner  som Alexandre de Paris och Julien d’Ys, är han en mästare i konsten.

Tanken är att Phil, med både sin tekniska och kreativa talang ,kommer att vara inblandad i flera av företagets  delar såsom utbildning, kreativa bildspråk, produktutveckling och, naturligtvis, företagets redaktionella-och moderelaterade arbeten. Laurent kommer även fortsättningsvis att vara baserad i Paris och fullfölja sin karriär, samtidigt som han kommer att ha en stark närvaro och relation med företagets team i New York.

Bumble and bumble lovordar sitt nytillskott, om man nu kan säga så efter 20 års samarbete, och har höga förväntningar på Phil.

Under de senaste 20 åren med Bumble and bumble, kan Phils inflytande ses över hela varumärket. Bland annat är det Phil som ligger bakom flera av företagets storsäljare såsom till exempel deras  Hair Powder, prêt-à-powder,  alla stylingprodukter i “Sumo” serien, Styling Lotion och Spray de Mode.

Han har lett Bumble och Bumble backstage team i New York och Paris på modevisningar som Ralph Rucci, Karen Walker, BCBG, Hervé Léger, Cedric Charlier, Lacoste, Guy Laroche och Rick Owens. Phils kunskaper om den klassiska franska frisörtekniken utgör grunden för Bumble and bumbles lära och han är författare till Hair Fashion and Fantasy, en nyligen publicerade bok om industrins inside.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *