När man LOVAT att börja vardagsmotionera … 

  Scenario: Du är latmasken som tidigare tagit bilen till kvarterskiosken och ansett att den åtta och en halv minuters resvägen till jobbet är på tok för långt att cykla. SVETT hör hemma i träningslokalen, tycker du. 

När låneräntan på huset skjuter i höjden efter årsskiftet och stryper ut budgeten till ett nytt träningskort, bestämmer du dig för att fixa motionen på annat sätt. VARDAGSMOTION ska vara bra, det säger alla experter.

Du smyger igång din nya livsstil så smått – väljer trapporna istället för hissen och börjar lämna bilen hemma för att kliva av bussen några stationer tidigare. Det dröjer inte länge förrän du får blodad tand och avancerar. Du investerar i stegräknare och pulsklocka – springer på tid efter tuben, fyller ryggsäcken med böcker/tyngder, diskreta skutt i busskön blir UTFALLSHOPP och du ska GÅ till Afrika. Du har gått från en trött Katten Gustaf till en spänstig vardags-Ninja! 

 GLÖM INTE BORT ATT LEVA OCKSÅ 

Vardagsmotion är toppen – de flesta av oss skulle behöva röra på oss mer i vardagen. Det där med att promenera eller cykla istället för att köra bil eller ta tuben/bussen, gå i trappor, rasta hunden och leka med ungarna. Att röra på sig lite varje dag gör mycket för välbefinnandet långsiktigt. Men ibland vill man ju klä sig fint och gå i klackar, att ta rulltrappan då och då är inget brott. Man får inte glömma bort att leva också! 

Producent; Malin Nylén 

Träningshype: Elin Wennman  

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *