Pausgympa - den ger dig energi på jobbet

Pausgympa -  den ger dig energi på jobbet

God morgon allesammans!

Om du har ett arbete där du snabbt blir trött och får ont i axlar och rygg. Då vill vi tipsa dig om denna fantastiska pausgympa som kan ge ny energi och kanske en bättre hållning på jobbet.

Ta en paus och rör på dig. Blodcirkulationen kommer igång och du orkar mer. Prestations- och koncentrationsförmågan höjs, och du förebygger nack- och ryggbesvär.

Vi är inte gjorda för att sitta
Antalet sittminuter ökar för väldigt många i dagens samhälle och våra ryggar blir allt stelare för varje dag som går när vi sitter för mycket. Människan är tyvärr inte gjord för att sitta och arbeta länge i en och samma ställning. När du sitter är en stor del av kroppen fastlåst. Muskelgrupperna är då utsatta för statiska belastningar och blodtillförseln till dina inre organ minskar. Följden kan bli smärta i nacke, skuldror, armar, fingrar och rygg.
Pausrörelser piggar upp
Några lämpliga pausrörelser piggar upp, lättar upp humöret, ökar blodtillförseln och förbättrar tankeförmågan. En bra arbetsställning är rörlig. Varva mellan att sitta ergonomiskt riktigt och exempelvis halvligga i stolen med benen på bordet. Välj själv vilket som känns bäst. Huvudsaken är att du varierar din ställning och går från stolen ibland.

Snurra på axlarna om du känner för det eller gå på en kort uppfriskande promenad. Det är viktigt är att du lyssnar till din kropp. Du är den enda som kan vara expert på din kropp.

Enligt dagens rekommendationer borde du efter 45-60 minuters stillasittande ta en tio minuters rörelsepaus. Minns också att din hjärna behöver en paus efter två till fyra timmars intensivt hjärnarbete. Du kan aldrig få in för mycket rörelse under en arbetsdag.

Något som kan göra denna pausgympa ännu roligare är att göra den tillsammans med sina arbetskamrater. Då kan ni peppa varandra!

karlstad

 

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *