"Roarie - livgivande silhuett" - NICLAS PRYTZ stöttar cancerforskningen!

"Roarie - livgivande silhuett" - NICLAS PRYTZ stöttar cancerforskningen!

Blogozines konstauktion 14e Maj på djurgården i direkt anslutning till Sluta Röka Loppet. Varenda öre som konstverken säljs för går oavkortat till den livsviktiga cancerforskningen och cancerfonden. Sju verk målade av sju fantastiskt begåvade nutida konstnärer har blivit tolv! Niclas Pytz var med från början av projektet och här kan ni se hans fotografi som nu kan köpas helt till förmån för cancerforskningen.

1

“Roarie – livgivande silhuett”

Vad fick du inspiration från?

–  Jag tänkte mig ett utsnitt innehållande form och kontrast, med hjälp av en silhuett i motljus.

Vad betyder verket för dig?

– Det tajta utsnittet passar lite extra bra kan jag tycka, eftersom det är neutralt och hyllar den mänskliga överkroppens former, ett landskap som alltför ofta verkar kunna drabbas av cancer.
Tycker för övrigt om det avskalade men ändå detaljrika i bilden.

Vem tror du att det kommer passa hemma hos?

– Med rätt inramning, hos vem som helst skulle jag tro. Bilden är tidsneutral och ganska klassiskt svartvit.

Varför har du valt att skänka det?

– Har inte ställt ut tidigare, så det var jätteroligt att bli tillfrågad. Att det dessutom kan innebära ytterligare ett litet bidrag till forskningen mot cancer, denna vidriga sjukdomsform som tycks smyga sig på allt närmre och närmre, känns särskilt bra.

Vad ligger dina priser på normalt?

– Från ca 500 kr och uppåt ett par tusenlappar.

Hur länge har du fotograferat?

– Köpte min första kamera 2009, alltså fem år nu i sommar. Det var egentligen inte alls meningen att jag skulle börja fotografera, men jag är verkligen glad att det blev så.
Lasten ifråga delas sedan ett par år också med min kvinna, som helst fotograferar makro och insekter eller droppar i synnerhet.

Vad betyder konsten för dig?

– Fotografin betyder mycket. Kreativt sett får man faktiskt två härliga chanser att skapa: en i fotoögonblicket och en i efterbehandlingen.
Den betyder även frihet. Känner mig lyckligt lottad med små stunder av fantasi vid sidan av mitt ordinarie, betydligt mer styrda arbete sedan drygt tjugo år.
Försöker läsa och förkovra mig allt jag bara hinner med. Området och möjligheterna verkar dess bättre obegränsade så jag hoppas få hålla på med skapandet länge än…

Vill du buda på det här verket gör du det HÄR!

SONY DSC

Niclas Prytz

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *