Tacksamhet - dagens inställning

Tacksamhet -  dagens inställning

Att vakna upp en morgon kanske inte alltid känns så kul. Många säger att livet handlar om vilken inställning man väljer att ha till alla de händelser och personer man möter. Det ligger nog en hel del sanningen i det. Tror inte du det?

Det är inte alla som har den turen att kunna vakna på morgonen och vara hel och frisk. Att kunna vakna upp på en plats där man känner sig trygg och säker. Ha möjligheten till att känna tacksamhet. Men vad är det vi ska känna oss tacksamma för? Det är upp till var och en att välja. Om vi ska vara ärliga mot oss själva så finns det en hel del vi kan vara tacksamma för. Beroende på var vi bor i detta avlånga land så har vi olika saker vi kan känna tacksamhet för.

Känner du sig tacksam? Vad känner du tacksamhet för? Hur ofta tänker du på allt det fina och allt det goda du har i ditt liv?

Inger 63, som bor i Stockholm kanske är tacksam för att tunnelbanan går ofta och till många ställen runtom i staden. Detta kanske gör hennes vardag mycket lättare och smidigare. Hon kan enkelt åka och besöka sina barnbarn och det kan vara något som Inger känner tacksamhet för.

Per 24, som bor i Mora kanske känner sig tacksam för det lugn och den frihetskänsla som skogen och de öppna landskapen ger honom. Att få åka ut till den sjö som ligger i närheten för att fiska, kan vara det bästa Per kan tänka sig. Där kan han sitta själv och njuta av den vackra och stillsamma miljö som han dagligen kan insupa och därmed känna tacksamhet.

En dag kan vara helt olik en annan dag. Men ändå så är dagarna i sig ganska lika. Vi går upp på morgonen för att gå till jobbet eller till skolan. Det gäller då att vi hittar de saker som vi ska vara tacksamma för – stora som små.

Tänk på vad du är tacksam över och ta med dig den positiva känsla du får av dessa saker, så kommer din dag med all säkerhet att bli fylld med härliga möten och upplevelser.

Så du själv vill bli bemött ska du möta andra. Se nu till att du gör denna dag fylld med glädje och positivitet!

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *