Victor & Rolf

Victor & Rolf

Victor & Rolf är designer duon som firade 20 år i branschen 2013. De är mest kända för sina Prêt-à-porter kollektioner. Modeskaparna träffades när de studerade på Arnhem’s Fashion Academy i Holland. 1993 efter sin examen bestämde de sig för att fortsätta samarbetet och jobba ihop. De blev tidigt uppmärksammade för sina extrema och skulpturala kläder.  De gick med i gruppen Le Cri Néerlandais, en grupp eller kollektiv av sex unga lovande designers. Förutom Victor & Rolf var Pascale Gatzen, Marcel Verheijen, Lucas Ossendrijver och Saskia van Drimmelen de övriga medlemmarna av Le Cri Néerlandais.
designers från Holland som organiserades för att visa sina verk i Paris. Victor & Rolfs kollektion ” Victor & Rolf On Strike ” uppfattades som väldigt kontroversiell. Efter det skapade den en kollektion inspirerad av leksaksminiatyrer och fake parfymflaskor som visades upp i Amsterdam Art Gallery.

Deras första parfym samarbete med L´oreal skapade våldsam debatt och den till och med förbjöds på norska flygplatser eftersom ” Flower Bomb ”

hade formen som en handgranat.

2006 var Victor & Rolf gästdesigners hos H&M och hade hjärtan som tema i sin damkollektion.

2014 lanserades uppföljaren till flowerbomb BONBON.

viktor-rolf-pr_7183179-original-lightbox

 

viktor and rolf viktorandrolf-1 tor2 img-163 hade formen som en handgranat.

2006 var Victor & Rolf gästdesigners hos H&M och hade hjärtan som tema i sin damkollektion.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *