Danska Carpark North släpper ”Phoenix Edition”

Danska Carpark North släpper ”Phoenix Edition”

Den 17:e april släpper Carpark North albumet ”Phoenix Edition”.

Den danska trion Carpark North slog igenom tidigt 00-tal med sin elektrorock och sedan dess har de etablerat sig som ett av de mest framgångsrika banden i hemlandet. Inför arbetet med det femte studioalbumet kände bandet ett behov av en ny miljö för sin kreativa process – de började bygga en av Danmarks lyxigaste studios mitt i hjärtat av Köpenhamn. Apparat Studio öppnade dörrarna 2011 och därmed började två års intensivt arbete med inspelning av albumet. Till slut hade trion över 60 utkast på nya låtar, 12 valdes ut och blev albumet ”Phoenix”. Efter att tidigare ha jobbat med flera topproducenter ville bandet fokusera inåt och bestämde sig för att producera albumet själva. Första singeln ”32” feat. Sandra Nasic släpptes i Sverige i januari och blev en stor hit i hemlandet Danmark.

Carpark North albumet ”Phoenix Edition”.

Carpark North bildades i juli 1999 i Århus och består av Lau Højen (gitarr och sång), Søren Balsner (bas) och Morten Thorhauge (trummor). Enligt bandet står ”Carpark” för det metalliska och det råa – rocken. ”North” står för norrsken, snö, stjärnor – elektron.
Bandet var de första att introducera genren till en bredare publik i hemlandet Danmark. “Something was missing. There was a hole in the world that needed to be filled. Filled with a universe of electronic music and the power and melodies of rock.” – Lau 

De har på tidigare album bland annat samarbetat med hyllade producenter som Brian Sperber (Moby, Julian Casablancas), Michael Ilbert och Michael Patterson och har en stor skara internationella fans – däribland bandet 30 Seconds to Mars som de också turnerat med.

Diskografi:
Carpark North (2003)
All Things To All People (2005)
Grateful (2008)
Lost (2010)