Att göra skillnad

Att göra skillnad

Det finns många bra organisationer som gör skillnad, för barn och utsatta, behövande. Vi är säkert alla överens om att vi vill hjälpa till på det sätt som vi kan och har möjlighet till men det handlar också om de små valen. Att handla ekologiskt där det är möjligt. Både när det kommer till matvaror, skönhetsprodukter, ja allt där det finns ett val. Ibland går det inte av den enkla anledningen att en produkt man vill ha inte finns med samma kvalitet eller så kostar alternativet för mycket. Som tur är börjar leverantörer bli mer och mer medvetna också, och vet att vi konsumenter är medvetna.

Vi på Blogozine vill verka och göra skillnad också. Ni har väl till exempel sett vårt samarbete med Amnesty International? Att vi har giftfria, ekovänliga doftljus från True Mélange i vår webbshop?

Skärmavbild 2015-05-31 kl. 16.53.43

Vi vill i detta sammanhang  passa på att hylla väskmärket ALI LAMU. Namnet kommer från på en fiskare från ön Lamu utanför Kenya.  Väskor tillverkas av återvunnet canvas som kommer från seglen som finns på fiskarnas båtar. De är handgjorda och det behövs 7 personer för att tillverka en väska. Tillverkningen betyder för dessa 7 personer att de får el, mat på bordet och vatten. Det är också ett sätt att göra skillnad. Väskorna är personliga och passar perfekt på stranden eller som träningsväska. De kostar en slant men om man tänker vad pengarna bidrar till känns det som en god investering. Väskorna finns från necessär storlek till en weekendbag.

 

Skärmavbild 2015-05-31 kl. 17.14.36

 
Vi på redaktionen vill alltid få in tips på bra organisationer, produkter, företag som väljer att göra skillnad så vet ni något – hör av er!

 

With Love

 

 

 

 

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *