Det här med solen

Det här med solen

sun

 

Semestern närmar sig och kanske väntar härliga dagar vid stranden och hopp om en snygg bränna. Vi på redaktionen längtar i alla fall efter just det. Men innan du kastar dig i väg så glöm inte att förbereda din hud för bästa möjliga resultat. Små enkla saker som faktiskt går fort och gör skillnad, för vem vill ha solskador, rynkor och, ja, ni fattar, njut av solen och semestern, men skydda din hud…

 

Peeling

Peela din kropp med en scrubb för att rengöra huden på djupet, ta bort döda hudceller som ligger på ytan, ger lyster  och sätter igång cirkulationen i din hud och får igång bildningen av nya celler.

Även ditt ansikte behöver en peeling av samma skäl som resten av kroppen. Välj en peeling avsedd för din hy. En mild peeling för att inte förstöra hyn, fel peeling eller om man peelar för ofta (en till två gånger i veckan rekomenderas) kan istället förstöra din hy så var lätt på handen. Här är det värt att lägga lite tid på att hitta rätt variant.

 

Mask

Komplettera med en mask, också anpassad för din hudtyp som penetrerar djupare efter att du peelat och därmed får bättre effekt av masken.

Återfukta

Glöm inte att återfukta din kropp och efter en peeling kan barnolja eller kokosolja rekommenderas som klappas in i huden. För ansiktet, komplettera din ansiktskräm med ett bra serum som du applicerar först.

 

SPF

Sola försiktigt. Använd solskydd (bästa skydden tipsar vi om här) och vänj huden långsamt vid solen och ta det lugnt i början, vänj huden.

 

sunn

 

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *