HÖSTENS HUDVÅRD - ÄR DIN HY REDO?

Vi har fallit till föga. Det är dags för en ny säsong. Hösten är i antågande. Det i sin tur betyder att det är dags att börja ändra på sommarens skönhetsprodukter. Vi behöver växla upp vår hudvård ett snäpp då vädret växlar, det blir torrare klimat. Vi behöver mer fukt. Här kommer fem bra tips under övergångsperioden mot vinter:

 

  1. I stället för att direkt byta till en tyngre kräm, fortsätt med sommarens kräm ett tag till men addera ett återfuktande serum i väntan på senhöst och vinter då du går över till en mer näringsrik ansiktskräm. Det blir en bra övergång och du minskar risken för att täppa till porer eller orsaka finnar.
  2. Lägg till en återfuktande ögonkräm. Din hy är som tunnast runt ögonen och behöver fukt för att hålla de djupaste rynkorna på halster.
  3. Glöm inte solskydd. Även om de starkaste strålarna inte kommer igen förrän nästa sommar behöver du skydda din hy mot skadliga strålar.
  4. Peeling – även om du får torrare hy när vädret slår om och blir svalare bör du inte hoppa över peelingen. Välj en mild formula. Regelbunden peeling är bästa sättet att bli av med döda hudceller vilka annars gör att din hy ser trött och glåmig ut.
  5. Glöm inte resten av din kropp bara för att korta kjolar och shorts hamnat längst in i garderoben. Exfoliera och återfukta.

Bilderna kommer från Pinterest

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *