LUCKA 4 - LIVET ÄR EN DRÖM av ALEXANDRA CHARLES

LUCKA 4 - LIVET ÄR EN DRÖM av ALEXANDRA CHARLES

Äntligen – Det är det dax att öppna lucka 4 i Blogozines julkalender 2015:

 

blogozine

Här finns bästa boken att kura upp sig i soffan eller framför brasan med och dyka in i en glittrig och glamourig tillvaro – LIVET ÄR EN DRÖM av ALEXANDRA CHARLES!

Vem ska ha den i julklapp?

 

blogozine

 

 

Den 13 maj 1968 öppnar Alexandra’s på Strand Hotel vid Nybrokajen i Stockholm. Alla är där. Monica Zetterlund sjunger och de röda sammetsdraperierna hänger tunga från spegeltaket där kristallkronorna gnistrar. Alexandra Charles, Sveriges första nattklubbsdrottning, bestiger tronen och hon skall regera länge.

I Livet är en dröm får vi följa med bakom kulisserna på Alexandra’s, där vi får träffa den svenska affärseliten, kungligheter, idrottsstjärnor, modeeliten och artister, ofta på nära håll. Vi får också lära känna kvinnan bakom den glittriga fasaden, och hur hon blev den förkämpe och lobbyist för kvinnors rättigheter och hälsa i 1,6 och 2,6 miljonerklubben som hon är mest förknippad med idag.

I Alexandra Charles memoarer, skrivna tillsammans med Åsa Mattsson, får vi följa med på en inte alltid spikrak livsväg. Vi får läsa om sorger och glädjeämnen i arbetet med nattklubbarna och miljonklubbarna, men också om barndomen, resorna, de många vännerna och kärleken.

Denna kommer jag inte släppa med blicken under julens ledighet. Längtar efter att få ta del av Alexandras liv i hennes egna memoarer.

 

blogozine

 

Är detta vad du också önskar dig av tomten i år? Lämna isåfall en komentar här nedan med en motivering. Vinnare meddelas 21.00 4/12