Nya makeuptrenden - Strobing!

Nya makeuptrenden - Strobing!

Under en lång period har countouring dominerat skönhetscenen som det “nya”. Det är egentligen inte alls nytt utan något som makeupartisterna arbetat med i decennier. Trenden exploderade efter en instagrambild från Kim Kardashian och sedan dess svämmar det av tutorials på nätet om hur du får till de perfekta dragen i ditt ansikte. Så här lagom till sommaren är det dags för den nya makeuptrenden. Strobing. Så vad är då det? Egentligen inget annat än ett nytt namn på highlighting. Men här skippar man helt countouring och satsar bara på highlighting för ett vackert glow. Mindre makeup och passar perfekt när man helst inte sminkar sig så mycket utan hellre vill uppnå den där snygga “dewey” looken – lite lagom daggfuktig.

How to:

1) Börja med att lägga concealer där du behöver, som under ögonen till exempel. Använd gärna en lättare variant under sommaren om du kan. Har du mycket mörka ringar kanske du behöver högre täckningsgrad – lägg hellre en lättare variant i två lager för att undvika för “tung” makeup i sommarsolen (ja vi hoppas fortfarande på en värmebölja)
2) Dags för highlighter. Välj highlighter efter din hudton, har du mer färg blir till exempel en gyllene nyans supervackert. Addera highlightern där du brukar – ovan kindben, näsrygg, amorbåge och haka. Tona, tona. Observera att om du har fet hy – använd bara highlighter (eller strobing….) ovan kindbenen för att inte riskera att se för glansig ut.

Klart.

Addera lite gloss på läpparna och brunfärgad mascara om du vill på dagen. Är det middag eller fest på gång? Komplettera looken med att fullfölja din makeup med foundation (men skippa pudret), favoritögonskuggan och lite mer färgat gloss än på dagen. Har du en mer neutral ögonmakeup så våga färg på läpparna gärna lipgloss, vill du leka med strukturer i makeupen så väljer du ett färgstarkt matt läppstift för att fullända looken.

 

strobing