Trendspaning på Formex

Idag slog årets upplaga av Formex mässan upp portarna på Stockholmsmässan i Älvsjö. Självklart fanns Blogozineredaktionen på plats och trendspanade vad som kommer finnas i butik under hösten och våren.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är mycket populärt med återvunnet material både i textilier, inredningsdetaljer, småsaker och även större möbler.

Bord tillverkat av återvunnen och nedsmält metal som gjutits om. Priset endast 800kr…

En annan trend som sågs här och där är den dova, varma, mörkare ombonade stilen med tunga maskulina möbler, sammetstyger, mönstrade textiler gärna storblommigt och med tofsar, kuddar i varma och starka färger. Som accessoarer i rummet uppstoppade djur. Renoverade och uppfräschade vintagemöbler och kuriosa.

Växter och grönt är alltid rätt och det är populärt att ha dem i stora vaser – gärna i klart glas så att man kan se vattnet. Även poppis att dekorera med låga utomhusväxter i olika former.

Traditionell hemslöjd är på tapeten och det känns väldigt intressant med genuint skapad design och hantverk. Hemvävda dukar såväl som halmbockar till julen. En vävstol skulle jag själv gärna ha tillgång till personligen för att återanvända gamla kläder till trasmattor och väva vackra handdukar som gå-bort presenter till mina vänner.

  

Snart är det jul… kom ihåg vart du läste det först 😉

Snyggaste duchdrapperiet från Gripsholm! Så fina med fjärilar.

  

Affisch med alla bröllops obligatoriska kärleksdikt citerad direkt från gamla testamentets höga visa.

        

Fantastiska Tove Frank – Fotograf, bildkonstnär och wellness inspiratör. En mycket intressant kvinna som efter att ha fått en tumör i njuren börjat forska om cancer och nu ska börja föreläsa om hur man motverkar och svälter ut cancerceller genom rätt kost och livsstil.

Mysigast på Formex var såklart ERNST monter med Bergslagsinspirerad husmors design. Klart jag är svag för det. Dessutom bjöds han på gott kaffe med biscotti till så att man kunde sitta och känna in rummet i lugn och ro.