Vår nye kulturskribent

Vår nye kulturskribent

Lars Wickberg heter vår nye medarbetare. Han är också satirtecknare och fotograf.

Du kan läsa Lars första inlägg, ”Vad är en bra rubrik?” här i Blogozine och vill du läsa mer finner du alla andra artiklar här!

-Jag är en iakttagare, säger Lars, en ”social ensamvarg” som gärna möter nya människor, men aldrig tillhört någon grupp (förrän nu…).

-Under många år har jag varit anställd hos Bonniers, arbetat med layout och redigering. Jag har också jobbat med marknadsföring och på reklambyrå som art director och copywriter.

-Jag har medverkat i olika fackförbundstidningar med layout, redigering, text, satirteckningar och bilder. I tidningen Lantarbetaren hade jag en satirteckning: “Herr Low´s Miljöstudier” under tretton år i varje nummer. I flera internationella satirtävlingar har jag deltagit.

-I Året Runt och Damernas Värld har jag tecknat satir. Ofta ur ett feministiskt perspektiv.  I Damernas Värld har jag även skrivit recensioner. Under flera år på VeckoRevyn jobbade jag med tidningslegenden Gunny Widell och Amelia Adamo. På tidningen Se var jag med och redigerade det allra sista numret i maj 1981. Min mest spridda satirteckning, “Liten på jorden…”, publicerades som helsida i Aftonbladet, visades två gånger i Sveriges Television och trycktes upp som affisch till alla skolor. Min första filmrecension, “A Clockwork orange” skrev jag 1971 i tidningen Arbetsledaren. Numera är jag frilans och går aldrig utanför dörren utan anteckningsblock och kamera.

-Det som utmärker en god text, är personligt och engagerande berättande. Journalisterna Bo Strömstedt (pappa till Niklas Strömstedt) och Jan Lindström (1937-2015) är begåvade stilister med pennor som glöder och fångar ditt intresse.

-Här på Blogozine vill jag skriva om teater, film, musik, litteratur och konst. Förhoppningsvis kan jag också förmedla udda människoöden under min vinjett ”Främmande Fågeln.”

-Sedan 1978 är jag medlem i Svenska Journalistförbundet och Publicistklubben. På min hemsida finns mycket material att ta del av. Min sida på Facebook är öppen för alla, där skriver jag aktuella recensioner, visar mina nya bilder och satirteckningar.

-Min förhoppning är naturligtvis att du skall ha nytta och glädje av det jag producerar, avslutar Lars.

Foto: Kenth Wångklev.

12239711_10207143324335961_5876628470972966298_n