Hur applicerar du din hudkräm??

Hur applicerar du din hudkräm??

clean beauty

Vi vill ju gärna tro att vi är ganska bra om att applicera fuktkräm och lotion – det är ju enkelt , eller hur? Bara att smörja in ansiktet och sedan är det klart? Sanningen är att vi faktiskt inte riktigt är de experter vi tror att vi är… vi kan bättre! Gör det korrekt så kommer ditt ansikte och din kropp få den fukt den behöver och skillnaden står mellan trött, tråkig, grå hy och mjuk, smidig hy. Läs och se till att få en glödande vacker hy!

 

# Var noga med att applicera din  fuktighetskräm jämnt

När du applicerar från mitten av ansiktet och utåt – var noga med att inte för mycket av din kräm hamnar i hårfästet och arean runt i kring, det kan täppa till porerna.

 

# Applicera SPF korrekt

De flesta applicerar SPF främst i ansiktet och för över resterna ner över halsen. Fel! Lösningen är att behandla dessa områden var för sig: Applicera en klick stor som en 50-öring till hela ansiktet, sedan tar du en fjärdedel av mängden till halsen, sidorna på halsen och ditt dekolletage Halsen är en förlängning av ditt ansikte och behöver också uppmärksamhet särskilt om du vill att halsen ska se lika ung ut som resten av ditt ansikte när du blir äldre. Hur väl skyddad du är mot skadliga strålar handlar inte enbart om hur hög SPF du har, det handlar också generöst man applicerat – så resterna av SPF-krämen från ansiktet kommer inte att hjälpa så mycket.

 

# Fuktighetskräm

Applicera din fuktkräm 60 sekunder efter att du rengjort ditt ansikte och efter att du använt toner. Tonern återställer hudens pH-värde så att huden kan ta upp alla ingredienser i krämen. Varför 60 sekunder? Om du lämnar huden utan att återfukta den kommer den torra luften att dra ut fukten från huden och du får en torr känsla i hyn.

Se också till att du har rätt fuktkräm – den som är rätt för dig. Om du använder din kroppslotion kan det leda till irritation och finnar. Den oljebaserade lotion som du använder på kroppen tenderar att täppa till dina porer på känslig hy som i ansiktet. I värsta fall acne. Det är viktigt att komma i håg att huden i ansiktet är mycket känsligare än huden på resten av kroppen. Dessutom har vi olika hudtyper, torr hy, mogen hy, acne hy, känslig hy, fet hy, bland hy… så att välja rätt är nyckeln till bra hudvård. Torr hy behöver till exempel olja för att smörja huden och fukt medan en fet hy absolut inte ska ha olja i formulan men också behöver fukt.

cleanb

 

 

 

 

Bilder från Pinterest

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *