BRÖSTNYTT

BRÖSTNYTT

rosa sportbh1. Casall- Sculpture Sports Bra, knockout pink- 499:-    2. Craft-  Sport Specific Run Bra, hibiscus – 499:- 349:-

3.Better Bodies- Athlete Short Top, hot pink- 399:-   4. D-Core-  FT Essential Bra, coral- 399:-

                              5. Drop of Mindfullness -Freja Print Sports Bra, multicolor- 349:-

Oktober är månaden rosa, går i kvinnans och bröstens tecken. Vi alla sluter samman för att tillsamman skapa kunskap och uppmärksamhet runt en sjukdom som är den vanligaste bland oss kvinnor. En sjukdom som 20 tjejer/dag insjuknar i, en sjukdom som tack vare forskning och medvetenhet minskat i dödlighet då den oftast upptäcks tidigt samt att behandlingsmetoderna utvecklats. 

Idag, den 1.a oktober – ge dina bröst en extra omtanke. Ta hand om dem, känn på dem och ge dig möjligheten att lära dig att undersöka dig själv. Även om Bröstcancer är en sjukdom som drabbar flest i medelåldern så ta dig tiden att lära dig även om du är yngre. Kvinnans bröst är vackra och framförallt härliga att ta på så varför inte ta tillfället och faktiskt möjligheten att känna extra just idag och att sedan göra det till en återkommande tradition?

Känner du dig osäker? Här kommer tips från Cancerfonden och vill du har dem tagit fram en  film som hjälper dig på vägen. Filmen hittar du här

Se på brösten i spegeln

Lyft armarna över huvudet och ge akt på förändringar:

  • Har brösten sin vanliga form?
  • Är huden jämn, har den sin vanliga färg?
  • Ser bröstvårtorna ut som vanligt och följer de med uppåt när du lyfter armarna?

Ligg ner…

Lägg vänster hand under huvudet, så att bröst och armhåla ligger fritt. Lägg gärna en kudde under skuldran så att bröstet fördelas jämnare.

…och känn

Känn igenom vänster bröst och armhåla med höger hand. Raka fingrar, lätt tryck. Små cirklande rörelser runt bröstet flera varv. Börja med bröstvårtan. Flytta ut fingrarna någon centimeter och gå runt ett litet varv. Fortsätt varv efter varv tills hela bröstet är genomsökt. Avsluta uppe i armhålan. Övergå till det högra bröstet.

  • Hur känns brösten?
  • Någon knöl eller förhårdnad?
  • Är bröstens storlek och fasthet som vanligt?

Intvålad i duschen

Du känner lättare ojämnheter och eventuella knölar i brösten när de är intvålade och fingrarna lätt glider över huden. Känn igenom brösten på samma sätt som när du ligger ner.

Ta hand om dig.

-Wellness redaktionen- 

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *