Malin Sveholm om Fashion & Diamonds på Bukowskis

Malin Sveholm om Fashion & Diamonds på Bukowskis

Idag Söndag 28 September är det sista chansen och den perfekta city-utflykten att gå och titta på Bukowskis visning för auktionen Fashion & Diamonds. Vi passade på att prata med Malin Sveholm om auktionen och vad som händer på Bukowskis idag.

buckan_vintage470200

Malin Sveholm, auktionist och Bukowskis expert på Fashion

Vad händer på Bukowskis just nu? 

– Just nu pågår vår Fashion & Diamondsvisning på Berzelii Park 1. 600 härliga föremål med en känsla av glamour, flärd och mode.

Hur skulle du beskriva konceptet?

– En intressant blandning av kläder, accessoarer, väskor, diamanter, bijouterier, skor m m från de stora internationella modehusen som ska inspirera till en självständig stil och förhoppningsvis uppmuntra en hållbar konsumtion. Det handlar också om att ”reclaim the fashion”, d v s visa att mode inte bara handlar om de senaste trenderna utan lika mycket handlar om strävan efter en personlig uttryck och djärvheten att blanda material, märken och tider.

Vilka vill ni nå ut till? 

– Vi vänder oss till människor i alla åldrar och av alla kön som älskar mode, men som också är intresserade av att hitta en egen stil. Människor som inte är rädda för att sticka ut, de som söker det där som man inte hittar hos de stora kedjorna. Människor som dessutom brinner för att göra miljömedvetna val. Vi vill få fler att våga stega in genom dörrarna på det ”fina och anrika” Bukowskis och upptäcka att det både är kul, trendigt och prisvärt att handla på auktion.

Vad kan besökarna förvänta sig? 

– En kreativ och lekfull miljö där man kan frossa i en blandning av såväl föremål, märken och prisbild. Här finns accessoarer från 1500 kronor upp till diamanter för hundratusentals kronor. Naturligtvis får man prova och känna på allt!

Hur länge håller Fashion & Diamonds på? 

– Visningen i Berzelli Park 1 håller på under hela helgen 26-28 september kl 11-18. Har man inte hunnit svänga förbi oss då så finns chansen ytterligare att se allt på Bukowskis Market under nästa vecka. Auktionen börjar on-line fr o m den 30 september. Alla föremål ligger ute på nätet på den HÄR sidan.

Hur har Bukowskis utvecklats de senaste året? 

– Intresset för våra auktioner Fashion & Diamonds hat vuxit enormt. Jättekul att se att man idag även kan sälja ”second-hand” på auktion. Det här betyder att vi har nått en helt ny kundgrupp.

Hur tänker ni på hållbarhet? 

– Hela vår verksamhet som auktionshus bygger på tanken om ”recycling”. Både inom design, konst och mode så jobbar vi med begrepp som kvalitet och hållbarhet. Det är vår vardag och vårt motto!

Hur skulle du beskriva Bukowskis drömkund? 

– En modig person som hänger i samtiden och aktuella trender men som samtidigt ser fördelarna med att satsa på kvalitet och hållbar konsumtion!

Img0811_liten_srgb

 

     Foto av Patrik Miller & Set Design: Linda Ring 

[nggallery id=30]

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *