H&M köper dina kläder

H&M köper dina kläder

På fredag får du dubbla värdecheckar om du lämnar in kläder på H&M!

Den svenska modejättens senaste initiativ i kampen för hållbarhet, miljötänk och ansvarsfull konsumtion är att de inför pantning av kläder – och man önskar att det ska bli lika självklart som att man pantar sina burkar och tomglas.

Nu på fredag den 17 april bjuder H&M in alla som vill till en klädinsamlingsdag där alla som lämnar in kläder får dubbla checkar med 50kr per inlämnad påse – Max fyra checkar per person.

Checkarna kan användas vid nästa köp för över 300 kronor, max en check per köptillfälle.

– Det måste inte vara kläder, utan går bra med alla typer av textilier, oavsett varumärke och skick, säger Marie Rosenlind, PR- och kommunikationsansvarig H&M Sverige.

Insamlingen kommer finnas i alla H&M-butiker i Sverige på fredag och är en del i HM’s långsiktiga ambition om att i framtiden kunna återvinna alla textilfibrer till nya fibrer.

– Vi hoppas att textilåtervinning ska bli lika naturligt som att panta burkar, säger Henrik Lampa, ansvarig för miljöfrågor på H&M:s hållbarhetsavdelning i ett pressmeddelande

Så, om du tänkt vårstäda garderoben i veckan, släng inte dina omaka strumpor och slitna handdukar och lakan. Stoppa dem i en påse och traska till närmsta H&M. Bra både för miljön och plånboken!