Jobbar du på kontor? Läs gärna våra tips för att göra din dag lite bättre!

Jobbar du på kontor? Läs gärna våra tips för att göra din dag lite bättre!

Idag vet vi alla att det inte är hälsosamt att sitta bakom ett skrivbord en hel arbetsdag. För att hålla dig pigg och fräsch under dagen finns det några enkla knep som du kan ta hjälp av.  Nedan listar vi de tips som vi hoppas ska hjälpa dig till att få hälsosamma dagar på kontoret. Ha nu en strålande dag!

1

Om du sitter mycket under din arbetsdag,  så kan du resa dig upp en gång i halvtimmen och gå runt lite. Hämta till exempel ett glas vatten. Det ökar blodcirkulationen.

2

Slappna av i axlarna oavsett om du sitter, kör, går eller står. Sänk dem och skjut fram bröstet och uppåt utan att svanka. På det sätt förebygger du eventuell huvudvärk och spänningar i axlarna.

3

Har du kontorsnacke? Med åren kan huvudet lätt glida framåt, så det hänger på nackkotorna i stället för att vila på dem. Det belastar nacken och kan med tiden leda till en liten puckel. Sitt med rak rygg och lyft ditt huvud.

4

Frisk luft gör dig alltid gott! Ventilerad luft är återanvänd luft, medan frisk luft innehåller massor av nytt syre, som är avgörande för att dina celler ska fungera optimalt – inte minst dina hjärnceller. Öppna fönstret några gånger varje dag. Det gör underverk!

5

Frukt piggar upp! Gör det till en vana att en gång under loppet av din arbetsdag äta en färsk frukt.

6

Ge dina ögon en paus från datorskärmen eller dina papper, gärna en gång i timmen. Titta på något som är längre bort så att ögonen tränas i att byta fokus. Gör lite ögongymnastik, då du tittar till vänster, till höger, upp, ner och skelar mot mitten.

7

Unna dig en lunchpaus då du flyttar dig fysiskt och njuter av maten på ett annat ställe. Om du äter medan du arbetar, går du miste om en dyrbar paus och ny energi.

8

Fokusera på din andning. Ju mer hopsjunken du sitter, desto sämre passage är det i dina luftvägar. Räta på ryggen utan att svanka i länden, skjut fram bröstet och uppåt och dra in hakan och känn hur du kan fylla lungor och mage med luft. Kom ihåg att så ofta som möjligt ta ett par djupa andetag.

random-wallpapers-orange-fruit-water-splash-wallpaper-33592