Kenza's t-shirt hånas av kända skönhetsbloggaren Ellen Franzen!

Kenza's t-shirt hånas av kända skönhetsbloggaren Ellen Franzen!

Natten mellan lördag och söndag hade Kenza Zouiten publicerat foton där hon bär en t -shirt med ett hakkors som är överkryssat. Det klädvalet har skapat många olika åsikter och kommentarer från följare och andra bloggare. Många anser att det var fel av Kenza och många stödjer henne i det budskap hon ville få fram.

 

På Instagram har Kenza kommenterat sitt klädval där hon svarade så här:

”Jag hade ingen aning om att en antinazisttröja kunde uppröra så många människor. Jag står för min åsikt, vi är alla lika värda, oavsett vilken hudfärg vi har, vilken religion vi tror eller inte tror på, oavsett vem vi älskar. Det är år 2014, men titta vad som fortfarande händer ute på våra gator. Som en förebild med 1 miljon följare, väljer jag att agera.”

Hakkorset har en historia, en stark och känslofylld sådan. Att bära ett hakkors som är överkryssat eller ej kommer alltid att väcka känslor – positiva eller negativa.

Eller Franzen har kommenterat hela händelsen och hon tycker så här:

“Hela tröjan är lite märklig. Nazistiska Svenskarnas parti gjorde ett valfiasko. Det finns 600 riktiga nynazister av Sveriges nästan 10 miljoner innevånare . Det finns fler människor i Sverige som tycker det är okej att sparka eller slå sina hundar. Men jag behöver inte ha på mig en T- shirt med texten “jag är emot djurmisshandel. För det är en lika stor självklarhet som budskapet hon sänder ut här. Vill hon istället propagera för alla människor lika värde finns det ju smartare sätt än genom Dagens Outfit.”

Vad Kenza ville förmedla med denna t-shirt är endast hon själv som vet. Många kommentarer har skrivits och här är några exempel på andra läsares reaktioner.

“Komiskt, när Rebecca&Fiona lägger upp bilder med exakt samma tryck blir de hyllade, men Kenza blir nertryckt. Varför?”

“Kan någon snälla berätta vad som händer här? Vad var det som var en “hemsk” sak i denna bild? Att bära en t-shirt som visar att man är emot racism?  Kom igen!”

Vad anser du om Kenza’s klädval? Var det fel att bära ett hakkors? Vad tycker du att Kenza skulle ha gjort istället för att visa hennes ståndpunkt gällande nazism och racism?

Skärmavbild 2014-10-27 kl. 12.27.23

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *