LUCKA 10 - "GRANBOKEN" AV ANNA BENSON

LUCKA 10 - "GRANBOKEN" AV ANNA BENSON

Bild1Vi är framme vid den 10:e December och vi närmar oss Lucia samt att vi sakta men säkert närmar oss Julafton. Många entusiaster har säkert redan tagit en av våra Julsymboler – Granen – men ofta kommer den in till oss efter Lucia. Vilken historia har Granen? Hur relaterar vi oss till den? Allt kan du få kunskap om i en lättsam och fint skriven bok av Anna Benson

annab

Den perfekta Julklappen till dem runt dig som gillar fakta men utan att läsa en ren faktabok. Granboken av Benson ger dig en känsla av Granens ursprung kopplat till Annas historia till huvudpersonen.

Vi får följa med i historien om Granen som tar oss ända till 1700- talet och hur dess inträde samt acceptans i olika länder gick till, hur granen kommer till, vilken av de olika gransorterna är den “traditionella” och faktiskt är den som luktar mest gran.

115,6 meter är världens högtsa gran…

Vill du veta exakt på pricken hur du håller granen fräsch hela vägen fram till Julafton – i denna bok ges alla tips på detaljnivå och i skrivande stund kan jag konstatera att vår gran inte tinats rätt, jag har gått på myter och troligtvis alla fel man kan göra – håller tummarna att den var färsk och att den håller.

Ja det finns nog en anledning för alla hushåll som älskar Granen att ha ett exemplar av Bensons bok både för att lära sig hur du tar hand om din fina gran till tips om pyntning och plundring.

Det är en varmt skriven bok med mycket känsla och väldigt fina bilder.

Vill du köpa boken kan du göra det via författarinnans sida som du finner HÄR

Du kan även vara med och vinna boken i Julkalendern genom att kommentera med en motivering om varför du skulle vilja ha denna bok. Vinnare utses 21:00 10/12

0 Comments
  1. Å! Precis rätt present att ge till en svårhandlad moster som älskar att veta sånt inget annan vet

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *