Madelinn Fernandez - utvecklaren av tauff!

Madelinn Fernandez - utvecklaren av tauff!

Kampsportstränaren och PT:n Madelinn Fernandez har utvecklat konceptet som får dig i superform – tauff!

 

När är du ditt bästa jag?

– När jag tar hand om mig själv och tar hand om min familj och mina vänner som jag har nära.

Vad är du riktigt bra på?

– Att vara högljudd, prata och skratta väldigt mycket!

Vad vill du bli ännu bättre på?

– Massor av saker hela tiden, men framför allt att utvecklas och det kräver en hel del tålamod. En specifik sak är därför att bli bättre på att ha tålamod.

Hur ser ditt bästa träningspass ut?

– Att få träna just det jag känner för den dagen – det är en lyx.

Vad har du för träningsbakgrund?

– Jag började med kampsport (Tae Kwondo) när jag var 15 år vilket nu är 19 år sedan. Det var det första i träningsväg jag verkligen älskade så det gjorde att jag under åren provat på allt från kung fu till karate, brasiliansk ju jutsu, boxning och thaiboxning. På senare år har jag upptäckt Crossfit som jag också har en stark passion för då det är så otroligt varierande träning.

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig just nu?

– Jag har nog inga “vanliga” träningsveckor utan de påverkas mycket av var jag befinner mig, hur jag jobbar och helt enkelt vad jag känner för. Men generellt kan man säga att jag jobbar måndag-fredag och då blir det oftast träning för egen del dessa dagar. Helgerna vilar jag och umgås med familj och vänner men om andan faller på och jag är sugen på ett pass en söndag – ja då blir det såklart det.

Du har tagit fram ett nytt träningskoncept – Tauff. Berätta lite om det

– Jag kör Tauff tillsammans med min vän och kollega Usama Aziz vilket är vårt egna träningskoncept som vi lanserat nu i höst. Det är en holistisk träningsform som har grunden i brottningen där vi helt enkelt uppdaterat tusentals år gamla övningar och förenklat så ALLA ska kunna delta på våra Tauff-pass. Träningen är otroligt rolig, effektiv och tuff och ger både styrka, rörlighet och kondition vid ett och samma tillfälle.

 

2