Så påverkas du av kyssar

Så påverkas du av kyssar

Kyssar är alltid härligt och kan liva upp i princip hela din kropp. Här är fem spännande fakta om vad som egentligen händer när era läppar möts!

 

1. Fler än 100 muskler

En snabb liten puss aktiverar ett fåtal muskler – men en passionerad kyss engagerar upp till 24 ansiktsmuskler. Plus 100 andra muskler i kroppen.

2. Lugn eller passion

När binjurarna känner av pirret i kroppen utsöndras adrenalin. Resultatet blir ett dunkande hjärta, tung andhämtning och svettiga handflator. Om du och din kysspartner redan är ett par kan adrenalinet ge motsatt effekt och det är lugn istället för passion.

3. Njutning

Den fysiska upphetsningen kan få din hjärna att spotta ur sig dopamin, en signalsubstans som är kopplad till njutning. Samtidigt stänger hjärnan av andra delar som är kopplade till negativa känslor.

4. Skapar band

När era läppar möts kan också hypofysen vakna och börja utsöndra oxytocin, en signalsubstans som hjälper oss att känna samhörighet. Även om det är er första kyss kan ni alltså redan nu börja skapa känslomässiga band.

5. Kyss ofta!

Alla kyssar gör att du slappnar av och blir på bättre humör. Par som kysser varandra ofta har i högre grad långa och bra förhållanden.

file000608292008

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *