Vintertrött hy - här är bästa hjälpen

Vintertrött hy - här är bästa hjälpen

water1

Huden är ditt största organ och i vintertid behöver vi ge den lite extra kärlek. Både från insidan och utsidan.

Torr artificiell luft som konsekvens av att vi måste värma upp luften inomhus kanske är den största boven att vår hy torkar ut, det tillsammans med vind och kyla. Har du möjlighet är en luftfuktare i hemmet en bra investering, inte många kontor och knappast någon skola skulle investera i det, men om du kan ha det hemma är det en hjälp på vägen. En fuktighetsgivande ansiktskräm både dag och natt är att föredra, vi behöver återställa fuktighetsbalansen i vår hy och samtidigt ge närig, kort och gott motverka effekterna av vind, kyla och den artificiella uppvärmningen inomhus. Torr hy både framhäver våra rynkor och fina linjer och gör att vi ser äldre ut än vad vi är. Under vintern behöver vi mer näringsgivande och skyddande ansiktskrämer, tunna, lätta krämer är för sommarmånaderna då vår hy producerar mer naturliga oljor men nu är tiden för krämer som ligger kvar som en skyddande barriär. Titta efter krämer som innehåller glycerin och hyaluronsyra som “låser” in och binder fukten i din hy.

Glöm inte resten av huden, återfukta din hy efter varje dusch – direkt. Använd en hudlotion som också den innehåller glycerin eller en vegetabiliska olja. Varför inte en kokosolja?

Drick vatten – ett glas varje timme om du kan och har möjlighet. Ät mat som innehåller hälsosamma fetter såsom lax och avocado.

Använd en återfuktande mask när du sover. En mask som ger fukt kommer att göra skillnad. Försök hitta en som arbetar i hudens alla tre lager för bästa resultat. För att maxa effekten och för att hjälpa till att masken arbetar på djupet kan du addera en rutin till kvällen en till två gånger i veckan. Swiss Skin Roller har mikronålar som, genom att du rullar rollern över din hy, skapar mikrokanaler som i sin tur för att din kräm eller ditt serum transporteras djupare ner i din hy och kan verka i flera lager.

Duscha kortare tid – ofta duschar vi för länge, för att det är skönt men det torkar också ut vår hud. 5 minuter räcker. Mycket varmt vatten eller hett vatten torkar ut lite extra, öven om det är lockande särskilt om vi är lite frusna.

Glöm inte dina fötter. Vi bär under vintern strumpor och varma, instängda skor varje dag. En fet fotkräm någon natt i veckan gör skillnad. Armbågarna kan behöva exfolieras de med om de är torra och fnasiga, inte bara din hy.

Tips:
Renée Voltaires Virgin Kokosolja funkar till matlagning likväl som till att smörja in din kropp

Cicameds 24h antioxidant – superkrämen för din hy, skyddar och återfuktar

Swiss Skin Roller från Swiss Clinic

Vatten, vatten, vatten

 

water