WE INSPIRE

WE INSPIRE

WE INSPIRE

Att skapa en förändring i ditt liv oavsett i vilket område det sker i är en utmaning. En utmaning då du troligen levt i denna process, denna vana och livsstil en längre tid. Förmodligen har något skett så att du känt ett behov att ändra något i livet för att  få pusslet mot en starkare wellness känsla att enklare klicka. WEllness redaktionen och WE INSPIRE är till för att skapa inspiration och motivation hos dig genom att visa vägen inom olika ämnen. Tips och råd som kan hjälpa dig att växa, nå dina mål eller varför inte inspireras att skapa nya mål samt förändringar. 

 

Årets första Inspiration till dig är att ta dig tiden att investera i dig själv genom en mental dejt med ditt sinne och kropp. Avsätt en halvdag – befinn dig någonstans där du finner ro och får tänka, kan höra dina tankar och kan ge dig möjligheten att skapa en mental målbild för 2016.

Målsättning – att skapa mål – stora som små är en oerhört viktig del i att våga leva, att våga se dig själv.

Målsättning – att skapa mål – stora som små är en självklarhet för alla framgångsrika inom idrott, karriär, familj och personlig utveckling.

Målsättning – att skapa mål – stora som små är ditt verktyg att göra 2016 till ditt år av förändring oavsett vad du vill förändra.

Under din dejt med dig själv och dina tankar så börjar du med att skapa det stora målet – drömmen – kanske inte för 2016 men din dröm – målet av mål.

Skriv ner det – JA rakt ut i ren och rak ärlighet

Nu är drömmen där- framför dig – nedskrivet… var det läskigt? Mycket möjligt att du kände det så men våga känna den känslan. Att det är läskigt innebär att det är äkta – innebär att du kommer ta det på fullaste allvar. Tidigare har det legat i ditt mentala – nu har du identifierat det – gett det liv – GRATTIS.

Nästa steg i din målsättning är att se på året 2016 – vad är det största du vill åstadkomma detta år – ditt år av förändring?

Skriv ner det – under det redan skrivna stora målet

Nu har du satt en destination för 2016 – du har ställt in adressen på din mentala navigator – du vet vart du ska. Nu är det dags att hjälpa navigatorn med stegen för att nå dit – vi ska rita vägen. Identifiera 4 stycken delmål – det vill säga 4 stycken mindre mål som du kommer behöva åstadkomma för att göra det stora målet mer lättåtkomligt. Ett exempel: Om ditt stora mål för 2016 är att göra en äppelpaj på dina egna äpplen – Vad behöver du göra? Plantera ett träd, läsa om att ta hand om ett träd, skapa en miljö för ditt träd så det kommer att växa äpplen, plocka äpplen, skala dem, dela dem och skapa pajen… banalt ja – en metafor som kanske är en aning larvig men för att få dig på rätt bana.  Identifiera dina delmål – minst 4 och ja precis som ovan…..

Skriv ner det – under målet för 2016

Sätt även datum för när dina delmål ska vara nådda. Nu har du din väg, nu har du din destination och nu är det mycket lättare att skapa den mentala styrkan att nå dit – eller hur? Det du har gjort är att du gett dina drömmar liv och du har gjort dem mänskliga samt genomförliga.

Ett stort mål, en stor dröm kan vara inspirerande och motiverande men likväl skrämmande och bortjagande – det handlar om att se din potential i hur lätt målet blir att nå när du vet hur.

Nästa steg är att föreviga din plan – gör det med bilder… skapa din tavla med bilder som pratar för varje delmål, för målet 2016 och för din dröm. Nu är dem inte bara levande genom tryck och handling utan även identifierbara med hjälp av bilder som du kommer att förknippa dem med.

Nu har du ett personligt mission i kapitlet 2016 i boken om ditt liv – hoppas att det känns mäktig, förstärkande och hoppfullt. Ta känslorna – bind in dem i din själ, hjärta och ditt mentala och sträva mot att nå dina mål – sträva mot ditt 2016.

Stor kram / Redaktionen

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *