Rokulla i Smålands hjärta

Rokulla i Smålands hjärta

I sann och äkta Astrid Lindgren anda ligger den där, inbäddad i frodig grönska i hjärtat. Just denna sommar liknar Sverige alltmer än het savann men det finns små oaser här och där även om gräset bleknat längst dikeskanterna till följd av den Svenska torkan.

Rokulla – den nya tidens fattighus ano 1909. Efter en sväng som Hippsterkollektiv på 70-talet numera ombytt till pensionat ligger gården i lugn och ro längs en grusväg omgiven av smålandsskog och gärden. När man svänger av vägen in genom de vita grindarna och åker genom allén med gamla, grova och knotiga träd är den vackra verandan det första som fångar blicken.

Det är snickarglädje deluxe med kaprifol och grönska inlindad i det vita farstuträet. Huset har en självklar personlighet som sitter i väggarna. Det är enkel redighet utan krusiduller. Kanske är det de många decenierna av att vara en självförsörjande gård som skapat denna rediga och gedigna atmosfär? Kanske är den familjära känslan i huset en följd av att det är en hel familj som är inblandad i driften av gården och gästgiveriet.

    

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *