Weekend trippa på Storebro Herrgård!

Weekend trippa på Storebro Herrgård!

Blogozine har besökt klassiska landmärket Storebro Herrgård i utkanten av smålandspärlan Vimmerby.

Ett exklusivt boende, 18 rum stort med endast åtta hotellrum.

En allé med vackra äldre välvuxna träd leder fram till huset och den vackra järntrappen leder in i huset – järntrappen. Den som är 200 år gammal med ett fantastiskt fint mönster som drar blicken till sig. Den är från den tiden huset byggdes av brukspatronen som bodde här då som första ägare på 1800-talet.

Inne i huset är det lugnt och familjärt. De nya ägarna sedan ett år tillbaka har gjort ett mycket bra jobb med att skapa trivsel i huset som med moderniserad komfort är i orginalstil från 1824. Det var då huset stod klart till brukspatronen som bodde här på den tiden och var den som byggde huset enligt konstens alla regler. Det känns närapå mer som att komma hem till någon med ett riktigt vackert hem än som att bo på ett hotell. En mysig känsla.

Om man vill njuta av Svenska kulturhistoriska anor är detta ett perfekt och klassiskt resmål för den som passerar Småland.

Även för den som vill njuta av ett Hotel som är exklusivt på ett lantligt och avslappnat sätt och har möjlighet att ta hand om gästerna på ett privat och skräddarsytt sätt, då är detta något att testa. Med ett maximalt antal sällskap fördelat på åtta rum fördelat på fyra deluxerum inne i själva herrgården, varav en svit och fyra rum med hotellrumsstandard i ett annex i trädgården, har man möjlighet att servera frukosten individuellt anpassat.

Det är frågan som ställs vid incheckning – vilken tid vill ni ha frukosten serverad i morgon?

Fem stjärnor för det. Den serveras i en köksmatsal med vackert porslin som hör huset till. Om vädret tillåter kan man strunta i den mysiga frukostmatsalen och äta frukost i det gröna. I den fina trädgården. Under ett av de stora uråldriga trädkronorna.Sedan kan man passa på att smita genom staketet och på en minuts promenix komma ner till sjön, stranden och bryggorna i den småländska idyllen.

I det här huset finns vackra rum och de finns tillgängliga för dig som gäst under vistelsen så passa på att strosa runt i spegelsalen, spela snooker, titta på vackra detaljer, kristallkronor och tapeter som klär huset precis som det gjorde när det var nytt på 1800-talets brukstid, genom tiden som båttillverkaren Storebros representationsvilla till dagens romanstika skepnad.


Ett fint ställe med en historia från början av 1800-talet och som tagit sig igenom snart 200 år av utveckling för att förädlas tillbaka till hur det såg ut från början. Plus i kanten för trevlig personal och en lugn atmosfär.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *